Arkkitehtitoimiston vanhenevan palvelimen elinkaaren jatkaminen NAS-tekniikalla

Kustannustehokkaimmaksi ratkaisuksi osoittautui nopean NAS-aseman käyttöönotto. Samalla tietoturvaa lisättiin automaattisella ja ilmaisella Internet-varmuuskopioinnilla jossa tilaa on 3TB.

Kustannusarvio koko palvelimen uusimisesta nousi sen verran korkeaksi, että haluttiin etsiä muita ratkaisuja. Palvelinta käytetään lähinnä keskitettyyn hallintaan ja tiedosto-palvelimena.

Toimitimme ratkaisuksi nopella dataväylällä ja kiintolevyillä varustetun NAS:n joka liitettiin palvelimen toimialueeseen. Kun lähiverkon nopeus nostettiin samalla gigabittiin tuli ratkaisusta nopeampi kuin aikaisempi ja mikä tärkeintä - data saatiin teknisesti turvalliselle alustalle.

Varmuuskopiointia kehitettiin samalla. Yrittäjän kotiin asennettiin toinen NAS jonne muuttunut data peilataan automaattisesti. Ratkaisu toimii salatun yhteyden yli ilman VPN:ää ja kiinteä IP vaaditaan vain arkkitehtitoimiston tiloihin. Internetvarmuuskopioinnin hinnaksi tuli vain tuon toisen NAS:n hinta (NAS-asema +2x3TB alle 500€) - erillisiä kuukausimaksuja ei ole lainkaan.

Tukikomppania 23.12.2012