4-pisteen VPN-verkko muotitalolle

Asiakkaan VPN-verkko oli vanhentunut ja osittain lakannut toimimasta. Helsingin pääkonttoriin tarvittiin vakaa VPN-palomuuriyhteys kolmesta sivutoimistosta. Samalla haluttiin joustava etäyhteys liikkuville työntekijöille.

Pääkonttoriin palomuuriksi valittiin ZyXEL USG-100 johon yhdistettiin Site-to-Site VPN-tekniikalla sivukonttorien uudet ZyXEL USG-20W -palomuurit. Näin yhteys pääkonttoriin saatiin kuntoon.

Liikkuville työtekijöille avattiin selainpohjainen SSL-etäyhteys pääkonttoriin satunnaista käyttöä varten ja pääasiallinen etäyhteys heille toteutettiin L2TP VPN:llä. L2TP VPN toimii kaikissa tietokoneissa ilman asennattavia ohjelmia, Windows, iPad, Android jne. päätelaitteet voivat nyt avata etäyhteyden pääkonttoriin.

Sivukonttoreissa otettiin vielä käyttöön ZyXEL USG-20w tarjoamana sisäinen- ja vierailija-WLAN. Vierailijat pääsevät vain Internettiin ja ovat teknisesti eristetty toisistaan ja sivukonttorin lähiverkosta. Sisäisestä WLAN:sta päästään taas sivukonttorin lähiverkkoon ja sitä kautta edelleen pääkonttorin lähiverkkoon.

 

Tukikomppania 1.2.2013