Palvelinmigraatio muotitalolle

Asiakkaan palvelinympäristön elinkaari oli päättynyt. Dafo -toiminnanohjausjärjestelmälle valittiin SQL Server 2008 R2 -alusta ja viestintäjärjestelmäksi Exchange 2010 sähköpostipalvelin. Ratkaisu toteutettiin SBS 2011 Premium Add-on -palvelimilla virtualisoituna VMware ESXi 5.1:een.

ATK-remontti oli laaja, asiakkaan sähköinen liiketoiminta hyppäsi yhdellä kertaa vuosikymmen eteenpäin. Koko ICT-infra uusittiin Gigabit verkkokaapeleista ja kytkimistä alkaen. Tämä oli hanke joka vaati osaavan kokonaistoimittajan, kumppanin valinta osui Tukikomppaniaan.

SBS 2011 Premium Add-on sisältää kaksi palvelinta joista toinen on AD-, tiedosto-, tulostin ja Exchange 2010 -palvelin ja toinen toimii SQL 2008 R2 -palvelimena. Siirsimme tiedostot, datan ja sähköpostit uudelle pääpalvelimelle ja Dafon tietokannan vanhalta SQL 2000 -palvelimelta uuteen SQL 2008 R2:een.

Palvelinratkaisu päätettiin sijoittaa asiakkaan tiloihin ja tämän vuoksi varmuuskopiointiin kiinnitettiin erityistä huomiota:

Verkkojaot sijoitettiin nopealle vikasietoiselle NAS-palvelimelle iSCSI tekniikalla samoin kuin palvelimen varmuuskopiointi. Yrittäjän kotiin sjoitettiin toinen NAS-palvelin jonne muuttunut data synkronoidaan automaattisesti. Tässä Internet-varmuuskopioinnissa tallenustilaa on yhteensä 3TB, laitetekniikka oli hinnaltaan alle 1000 € ja kuukausimaksuja ei ole lainkaan.

VPN-palomuuriratkaisut toimitettin jo aikaisemmin.

Uusimatta jäivät vain työasemat, niiden Office 97 kuitenkin päivitettiin Office 2010:een ja kaikille tietokoneille asennettiin Skype -kamerat.

Tukikomppania 23.2.2013