Suunnittelutoimistolle SBS 2011 VMware alustalla

Asiakkaan vanhan palvelimen elinkaari oli päättynyt. ICT-infarastruktuuri haluttiin nostaa tämän päivän tasolle: Exchange 2010, etäyhteydet, Internet-varmuuskopio ja WLAN-vierailijaverkolla.

ATK-remontti oli laaja, asiakkaan sähköinen liiketoiminta hyppäsi yhdellä kertaa vuosikymmen eteenpäin. Koko ICT-infra uusittiin, vanhaa jäi vain gigabit kytkin. Tämä oli hanke joka vaati osaavan kokonaistoimittajan, kumppanin valinta osui Tukikomppaniaan.

Tulevaisuuden kehityshankkeiden huomioimiseksi päätettiin käyttää VMwaren virtualisointialustaa jonka päälle asennettiin Windows SBS 2011 std. palvelin. Sähköpostilaatikot vanhasta POP3-ratkaisusta siirrettiin omalle palvelimelle. Näin saatiin käyttöön Exchange 2010 rikkaat ominaisuudet.

Verkkojaot sijoitettiin vikasietoiselle NAS-palvelimelle iSCSI tekniikalla samoin kuin palvelimen varmuuskopiointi. Yrittäjän kotiin sjoitettiin toinen NAS-palvelin jonne muuttunut data synkronoidaan automaattisesti. Tässä Internet-varmuuskopioinnissa tallenustilaa on yhteensä 3TB, laitetekniikka oli hinnaltaan alle 1000 € ja kuukausimaksuja ei ole lainkaan.

Palommuritekniikaksi tuli ZyWALL USG-20w ja etäyhteydet toteutetiin L2TP- ja SSL-VPN:llä. Uuden palomuurin myötä saatiin myös vierialija WLAN.

Hanke rahoitettiin Danske Bank:n leasingilla.

Tukikomppania 19.4.2013