NAS ja tiedostoportaali painotalolle ilman kiinteää julkista IP-osoitetta

Asiakkaalla oli tarve keskitettyyn tallennusratkaisuun lähiverkossa ja tarjota portaali suurien tiedostojen (painomateriaalin) lataamiseen ja tallentamiseen asiakkailleen.

Toimitimme vikasietoisen 9TB NAS-palvelimen sisäiseksi tallennusratkaisuksi ja tiedostoportaaliksi asiakkaille. Nimetyt asiakaat saavat omat käyttäjätunnukset NAS:iin painomateriaalin lataamista ja tallentamista varten. Tiedostoportaali on SSL salattu ja yhteydet muodostetaan selaimella https-osoitteeseen.

Tiedostoportaali ei vaadi VPN:ää, mutta toimitimme samalla VPN-palomuurin (ZyWALL USG-20w) jonka avulla saatin asianmukainen WLAN ja L2TP VPN -etäyhteys henkilöstön käyttöön. Palomuurin avulla voitiin kokonaisuus ottaa käyttöön vaikka asiakkaalla ei olekaan kiinteää julkista IP-osoitetta.

Toimitimme lisäksi HP z230 -tehotyöasemapaketin 16GB muistilla, SSD -levyllä ja 2TB perinteisellä levyllä painokoneiden rippaus-käyttöön.

Hanke jatkuu joululoman jälkeen tiedostoportaalin jatkojalostamisella asiakkaan moninaisiin tarpeisiin - samalla Internetyhteyden nopeutta nostetaan 100/10M Elisan VDSL-ratkaisulla..

Hankkeen arvo oli n. 4 000€ alv. 0%.

Tukikomppania 20.12.2013