Office 365 migraatio, NAS ja palomuuri alipaine-asiantuntijalle

Asiakkaan sähköpostijärjestelmä oli vanhentunut (POP/IMAP). Teimme asiakkaalle Office 365 -sähköpostijärjestelmän käyttöönoton (migraatio). Uusimme samalla NAS-teknologian ja VPN-palomuurin.

Office 365
Hoidimme projektin avaimet-käteen tyyppisesti. Office 365 -pakettien vertailu täällä. Tässä vaiheessa valittiin "Office 365 Business Essentials" -paketti jotka päivitetään "Office 365 Business Premium" -tyyppisiksi sitä mukaa kun tietokonekantaa uudistetaan.

L2TP VPN
Vanha Internetyhteys vaihdettiin 100/10Mbit -nopeuteteen. Samassa yhteydessä tehostettiin etätyöskentelyä ZyXEL USG-40w -palomuuripaketillamme, lisätietoja täällä. Palomuuripakettiin kuuluva 4G varayhteys joutui heti testiin, sillä Internetoperaattorilla oli vaikeuksia saada yhteys pystyyn ja toiminta alkoi näin varayhteyden varassa.

Mac Airbook VPN
Etäyhteys-ratkaisumme (mitään lisenssejä / ohjelmia ei tarvita) soveltui sellaisenaan asiakkaan Mac Airbook-koneillekin.

Varmuuskopiointi
Osoittautui, että palvelimen Nova -varmuuskopiot olivat pysähtyneet vuosi sitten. Nova-varmuuskopiot korjatiin ja palvelimen paikalliset varmuuskopiot ohjattiin uudelle NAS-palvelimelle iSCSI -tekniikalla ja kriittinen data varmuuskopioidaan myös Internet:iin.

Asiakkaan kotipaikka on Vallila.

Tukikomppania 17.3.2015