NAS-ratkaisu ja tiedostoportaali dieselmoottorien osaajalle

Asiakkaan Windows-palvelin alkaa olemaan elinkaarensa päässä ja tallennusratkaisu päätettiin uusia NAS-tekniikallla. Samalla saatiin ilmainen 4TB Internetvarmuuskopio.

Windows-palvelin jätettiin vielä henkiin kun harkitaan uutta taloushallinnan ratkaisua. Kaikki data ja varmuusopiot tallentaan nyt "firman" NAS:iin.

Koska asiakkaalla oli tarve siirtää suuria tiedostoja Internetin yli, rakennettiin NAS:n ympärille helppokäyttöinen tiedostoportaali. Kumppanit käyttävät sitä Internetin yli selaimella ja jotta käyttölokemus olisi miellyttävä asennettiin NAS:iin julkinen SSL-sertifikaatti. Näin selainkäyttäjät eivät saa varoitusta tuntemattomasta SSL sertifikaatista (Varmennevirhe,..:Tämän sivuston suojausvarmenteessa on ongelma) ja sivustolle voidaan mennä normaaliin URL:ään perustuen tyyliin: https://tiedostot.firma.fi. Asiakkaalle omassa LAN:ssa näkyy NAS tietysti normaalina levyjakona jolloin selainkäyttöä ei tarvita.

Koko firman NAS peilataan Internetin yli toimitusjohtajan kotona olevaan koti-NAS:iin. Näin saadaan 4TB Internvarmuuskopio ilman kuukausikuluja. Systeemi toimii luonnollisesti automaattisesti ja kiinteä julkinen IP tarvitaan vain firman päähän.

Asiakkaan kotipaikka on Kerava.

Tukikomppania 31.3.2015