Palvelinmigraatio ja AD-integroitu Office 365 kasvavalle arkkitehtitoimistolle

Asiakkaan vanha Win Server 2003 oli tullut elinkaarensa päähän. Toimiston kasvaessa tarvittiin edelleen keskitetty käyttäjähallinta ja verkkojaot. Sähköpostit siirrettiin Office 365:een ja se yhdessä VPN:n kanssa AD-integroitiin.

Palvelinmigraatio
Palvelinkäyttöjärjestelmäksi valittiin Windows Server 2012 R2 Essentials ja siirtymä uuteen palvelimeen toteutettiin Tukikomppania OnLine -migraationa jolloin työasemat eivät huomanneet palvelimen vaihtuneen. Käyttökatkos ja häiriö oli nolla sekuntia. Samalla palvelin valmisteltiin hallitsemaan myös uusia Office 365 sähköpostitilejä sekä VPN käyttäjätunnuksia.

Sähköpostimigraatio
Sähköpostiti siirreettiin suoraan palvelimelta-palvelimelle käyttäen Tukikomppania kehittyneitä työkaluja. Näin häiriö työntekijöille saatiin minimaaliseksi.

AD-integroitu VPN
Palomuurin L2TP VPN AD-integroitiin samalla. Näin tuttu tietokoneen käyttäjätunnus "kelpaa" myös VPN-yhteyden avaamiseen.

Tehotyöasemat ja CAD-näytöt
Talven/kevään 2016 aikaan uusittiin yhteensä 13 tehotyöasemaa ja 23 CAD-näyttöä. Valittiin kustannustehokkaat HP z230- ja z240- tehotyöasemat (256 SSD + 1 TB pyörivä levy), Quadro 620 -näytönohjaimet ja HP Z-sarjan 24" CAD-näytöt.

Tukikomppania 7.6.2016