OneDrive for Business -tiedostoportaali kiinteistösaneerajalle

Asiakkaan liikkuvat työmiehet tarvitsivat kätevän ratkaisun  älypuhelimella otettujen kohteen dokumenttikuvien tallennuspaikaksi.

Kohteita on satoja ja kustakin kohteesta otetaan tyypillisesti kymmeniä kuvia dokumentoinnin tarpeisiin. Kuvat pitää pystyä tallentamaan saman tien jo kuvauspaikalla kyseisen asiakkaan kansioon.Tarvittiin myös ylipäätään idea miten koko yrityksen keskitetysti hallittu käyttöoikeuksiin perustuva datan tallenneus toteutettaisiin.

Olimme jo aikaisemmin siirtäneet asiakkaan sähköpostit Office 365:een ja nyt otimme käyttöön siihen sisältyvän OneDrive for Business -tallennusratkaisun. Perustimme portaalin ja loimme kansiorakenteen rungon yhdessä asiakkaan kanssa. Tärkein ominaisuus oli se, että konfiguroimme systeemin niin, että kukin työntekijä kirjautuu älypuhelimellaan tai tietokoneellaan omaan OneDrive for Business tiliinsä (Office 365 -tunnuksilla = sähköpostitunnuksilla) ja pystyy sen jälkeen tallentamaan dataa jaettuun OneDrive for Business -kansioon - siis suoraan kyseisen kohteen asiakkaskansioon. Näin työnjohto toimistolla saa kuvat suoraan käyttöönsä eikä niitä tarvitse siirrellä enää kansiosta toiseen.

Lisätietoja OneDrive:sta täällä.

onedrive for business logo sharepoint-online-logo

OneDrive for Business ja SharePoint Online ovat osa Microsoft Office 365 -palvelupakettia.

Tukikomppania 22.9.2017